Kabak için haziran ayını bekledim. Mevsiminde kullanmayı tercih ediyorum sebzeleri. Kabağın havuca göre daha sulu olduğunu düşünerek malzemede biraz değişiklik yaptım. Kullandığım ölçüler şöyle:
-1/2 kg kabak, çekirdekli kısım çıkarılmış, rendelenmiş
-1 kuru soğan
-2 diş sarımsak
-2 tepeleme çorba kaşığı un
-3 yumurta, ak ve sarılar ayrılmış
-Tuz, karabiber, kırmızı biber, biraz dereotu
-Zeytinyağ
İç Malzeme:
-150 gr. süzme yoğurt
-150 gr. krem peynir
-3-4 diş sarımsak(ezilmiş)
-5-6 tane taze soğan( ince kıyılmış)
-Az tuz, dereotu,
-Bir çay bardağı kıyılmış ceviz
Yapılışı:
-Zeytinyağda soğan ve sarımsak kavurulur. Rendelenmiş kabaklar eklenir kuvvetli ateşte su
bırakmasına izin verilmeden kavurmaya devam edilir. Un eklenir. Biraz daha karıştırılıp
-Yağlı kağıt yerleştirip yağladığımız fırın tepsisine yayılır. Kenarlardan biraz boşluk kalmalı yalnız. Kalınlık bu şekilde iyi oluyor.
-180 derece ısıtılan fırında 10 dk. kadar tutulur.
-Ilınınca, üzerine karıştırılan iç malzeme yayılır.
-Kısa kenarından rulo yapılır.
-Buz dolabında 2-3 saat bekletildikten sonra dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun!....
Munevver Sen
Her hakkı bloglararası Kabak Tadı projesine aittir. Bu yazı ile ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.
No comments:
Post a Comment