Wednesday, January 17, 2007

Fırında Tavuklu Kabak

8 kabak

3 tavuk göğsü

1 soğan

2 domates

2 sivri biber

2 havuç

1 bardak bezelye

3 kaşık sıvı yağ

karabiber, kimyon, pul biber, tuz

Tavuk göğüslerini istediğiniz biçimde doğrayıp sıvıyağda kavurun. Bezelyeyi, ince şeritler ve küpler halinde doğranmış sebzeleri ekleyerek soteleyin. Baharat ve tuzunu ilave edin.

Kabakların üzerini tırtıl kazıyıp, kaynar su içinde 10 dakika haşlayın. Soğuduktan sonra boyuna ikiye kestiğiniz kabak parçalarından birinin içini çay kaşığı yardımıyla oyun. İç malzeme ile doldurarak diğer yarım kabağı üzerine kapatın. Yağlanmış tepsiye dizdiğiniz sebzeli tavuklu kabakların üzerini de hafifçe yağlamayı unutmayın. Önceden ısıtılmış fırında kabaklar kızarana kadar pişirin.

Her hakkı Bloglararası "Kabak Tadi" Projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

OK


Nazife Yildirim

1 comment:

zinnur said...

Sevgili Nazife, bariz bir şekilde kopyalanmış tarifleri kitaba almak mümkün değil. Yaklaşık bir tarifi kendi özgün anlatımınla verebilirsen veya yeni bir tarif denersen seviniriz. Haklısın bloglarımızın içinde birbirimize denediğimiz her yemeği anlatabiliyoruz ama kitap başka bir iş. Hukuken de takipte oluyoruz malum... Sevgiler,

Oya