Hazırlaması bir saat kadar süren bu yemek 12 kişi için yeterli ölçüde.
4 kabak
Kabak ve ceviz, kabak suyunu salıp çekene kadar birlikte kavrulur. Patatesler haşlanarak sütle püre haline getirilir. Kavrulan cevizli kabak ve patates püresi üç yumurta ile iyice harmanlanır. Tezgaha bir yufka açılır. Hazırlanmış olan harç yufkanın üstüne yedirilir. İkinci yufka bunun üzerine yerleştirilerek rulo yapılır. Buzdolabında 30-35 dakika beklettikten sonra, 1,5 santimlik dilimler halinde kesilir. Tepsiye yatay olarak yerleştirilen dilimlerin üzerine rendelenmiş kaşar peynir gezdirilerek 175 dereceye ayarlanmış soğuk fırına koyarak pişirilir. Yaklaşık 30 dakika içinde, peynirler eridiğinde dilimler pişmiş demektir.
Labne, fesleğen ve sarmısak tozları iyice karıştırılıp rulolarının yanında sos olarak ikram edilir.
Her hakkı Bloglararası "Kabak Tadi" Projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.
Aysem Oztas
No comments:
Post a Comment