Ilık veya sıcak olarak yenmesini tavsiye ediyorum. Sıcakken içerisinde bal varmış gibi bir enfes bir tadı oluyor.
300 gr un
bir çimdik tuz
birer tutam tarçın, karanfil tozu ve muskat rendesi
kaşığın burnuyla karbonat
1 paket vanilya
150 gr şeker
1 kaşık pekmez
1 yumurta
90 gr tereyağı
1 bardak kabak püresi (yağlanmış tepside bir saat kadar fırınlandıktan sonra ezerek elde ediliyor)
yarım bardak kuru üzüm
1 fincan ceviz
Un, tuz, karbonat ve baharatlar karıştırılarak elenir. Bir kapta iyice karıştırılan yağ ve şekerin içine yumurta kırılır. Kabak püresi, vanilya, ceviz ve kuş üzümü bu karışıma eklenerek yoğurulur. Bu aşamada unlu karışım eklenir ve kurabiyelerin sertleşmemesi için unu kattıktan sonra fazla yoğurulmaz.
Tatlı kaşığına alınan harç yağsız tepsiye düşer gibi bırakılır.
Önceden 160 dereceye ısıtılan fırında 20 dakika kadar pişirilir.
Her hakkı Bloglararası "Kabak Tadı" Projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.
Rabia Tatlı
OK
2 comments:
Sevgili Rabia, gerçi tarifi nerden aldığını hatırlamıyorsun ama malzeme ve anlatımı birebir kopyalayarak mı yazdın? Kitap için tariflerimizin özgün olması gerekiyor. En azından kendi anlatım ve ölçülerimiz olmalı... Sevgiler, Oya
Kabaklama da eğer senin tarifinse göndermende bir sakınca yok. Oya
Post a Comment