Malzeme:
3 yumurta
1 buçuk bardak şeker
2 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 bardak dövülmüş ceviz
2 bardak balkabağı rendesi
1 portakal kabuğu rendesi ve suyu
1 limon kabuğu rendesi, 1 kaşık suyu
3 bardak un
Şeker ve yumurtayı iyice çırpın. Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri ekleyip tekrar kısa bir süre çırptıktan sonra, un ve kabartma tozunu da eleyerek içine karıştırın.
Tereyağı ile yağlanmış kek kalıbınızı unlayıp karışımı içine boşaltın ve önceden ısıtılmış 175° derece fırında yaklaşık 50-60 dakika pişirin.
Her hakkı bloglararası "Kabak Tadı" projesine aittir. Bu yazıyla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.
OK
Elcin'in Mutfagi
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment