200 gram katı tereyağı
2 kaşık buzlu su
1 kaşık sirke
200 gram un
2 kabak
3 domates
3 yumurta
200 ml. krema veya 100 ml. süt
Tuz
Tereyağını bir kaç parçaya bölerek buzlu su, sirke, tuz ve un ile robotta yoğurun. Hamuru iki streç film arasında merdane ile incelterek, tart kalıbınızdan biraz daha büyük çapa ulaştığında kenarlarını tart kalıbının çemberi ile düzeltin. Kalıba, kenarları kalıptan 1,5 santim yüksek kalacak şekilde yerleştirin. Ortasını bir kaç yerden çatalla delin.
Kabakları soyup ince yuvarlaklar olarak kesin. Domatesleri 4 parçaya bölüp dilimleyin. Hamurun üzerine kabak ve domates dilimlerini göze hoş gelecek şekilde yerleştirin. 180 dereceye ısıtılmış fırında hamur hafif kızarıp, kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
Krema veya sütü yumurtalarla çırparak pişen payınızın üzerine dökün.
Bir süre daha, sos pişip kızarana kadar bekleyip fırından alın.
OK
Emine Tak
Her hakkı bloglararası Kabak Tadı projesine aittir. Bu yazı ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır
No comments:
Post a Comment