Thursday, April 26, 2007

Kıymalı Kabak



Kabaklı yemeklere bir iki yıldır sıcak bakan biri olarak, artık severek yediğim kıymalı kabak yemeğini tarif etmek istedim. Bu yemeği yaparken kabakları küçük küçük doğramayı tercih ediyorum. Kabağın erimeye yatkın olmasını göz önüne alarak pişme süresine dikkat etmeniz gerekir.

1 kilo kabak

200 gram kıyma

3-4 kaşık sıvı yağ (kıymanın yağ oranına göre)

1 kuru soğan

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı tuz

Sıvı yağda önce yemeklik doğradığınız soğanı, daha sonra kıymayı suyunu tamamen çekene kadar kavurun. Küçük küp şeklinde doğradığınız kabakları ilave edin. Kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak 5- 10 dakika kadar demleyin.

Salçaları ilave edip karıştırın. Tuz ve bir çay bardağı kadar su ekleyip kısık ateşte pişirin.

Yoğurt ve pul biber ilave ederek, sıcak olarak servis yapın.

OK

Emine Tak

Her hakkı bloglararası Kabak Tadı projesine aittir. Bu yazı ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır

No comments: