Wednesday, April 18, 2007

Yayla Kabagi Dolmasi


Malzemeler :

  • 17 adet yayla kabağı
  • 2.5 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 2 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 1/3 demet maydanoz
  • 1/3 demet nane
  • 1/3 demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
  • Tuz

Yapılışı :

  1. Kabakların üst kısmındaki şapkalarını tekrar kullanılmak üzere kesin. Kabakları ve şapkaları alacalı soyup içini çay kaşığı yardımıyla oyup yıkayın.
  2. İç malzemesi için, yıkanmış pirinci bir kaba alın. Zeytinyağını, salçayı, rendelenmiş domatesi, küçük doğranmış soğanı, ince kıyılmış maydanoz, nane ve dereotunu, reyhanı ve tuzu ekleyip karıştırın. Kabakların üzerinde birazcık boşluk kalacak şekilde iç harçtan doldurun. Üzerine domates dilimi yerleştirip şapkaları üzerlerine oturtun. Tencereye aralıksız dizin. Ayrı bir kapta karıştırdığınız 1 çorba kaşığı salça ve kaynar suyu kabakların yarısına gelecek şekilde suyu tencereye koyun.
  3. Kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Afiyet bal şeker olsun.
Nazife Yildirim


Her hakkı bloglararası Kabak Tadı projesine aittir. Bu yazı ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır


No comments: