Tuesday, April 17, 2007

Tahinli Kabak Tatlısı

Tahinli kabak tatlısı, bildiğimiz kabaktan pişirme yöntemi ve tadı nedeniyle biraz farklı. Kabakları önce fırınladım sonra pişirdim, böylece dış kısmı hafifçe sert içi yumuşak oldu. Tarçın, ceviz ve tahin, kabakla birleşince ortaya lezzetli bir tatlı çıktı.

1 kilo balkabağı
3/4 bardak esmer şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
ceviz
tahin

Doğranmış olarak aldığımız kabaklarımızı biraz daha küçültüp, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Üst üste gelmeleri sorun yaratmayacaktır. Üzerlerine tarçınımızı serpip, önceden ısıttığımız 180 derece fırında 30 dakika, kabaklar hafif yumuşayana kadar pişiriyoruz. Pişen kabaklarımızı biraz soğutup dış kısımlarının sertleşmesini sağladıktan sonra, tencereye yerleştirip şekerini ekleyerek pişmeye bırakıyoruz. Arada karıştırmak şekerin yanmasını önleyecektir. Kabaklarımız istediğimiz yumuşaklığa gelince altını kapatıyoruz ve geniş bir tabağa alıp soğutuyoruz. Servis tabağımıza yerleştirdiğimiz kabak dilimlerini arzu ettiğimiz miktarda ceviz ve tahinle süslüyoruz.

Tahin severlerdenseniz bu farklı tadı mutlaka beğeneceksiniz.

OK

Neslihan Kaya

Her hakkı bloglararası Kabak Tadı projesine aittir. Bu yazı ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır."

No comments: