Thursday, January 18, 2007

Pötibörlü kabak pastası



En kolay kabak pişirme yöntemlerinden biridir. Geceden şekere bırakılan kabak parçaları ertesi gün kendi suyunda pişer. Karadeniz yemekleri yapan bir lokantada deneyip beğendiğimiz pötibörlü pastanın kabağını da, kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirdim. İki kilo balkabağı için kullandığım malzemeler 1 paket pötibör bisküvi ve istenilen miktarda krem şantiye.

Pişen kabakları patates ezeceği ile püre haline getirip, bir kat bisküvi ve bir kat kabak olarak üst üste malzeme bitene kadar sıraladım. Soğuyunca üzerini krem şantiye ile süsledim.

Her hakkı Bloglararası "Kabak Tadi" Projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

OK

Seda Ilhan

No comments: