Tuesday, January 30, 2007

Labne Soslu Kabaklı Rulo

Mutfakta yaratıcılık araştırma gerektiriyor. Onun yerine bunu koysam, biraz şundan da katsam mı? Ispanaklı sostan kabağa da koysam mı? Çam fıstığı mı yakıştırsam bu yemeğe yoksa cevizle mi sunsam? Sonuçta başarılı bir lezzet yakalayınca da değmeyin yaratıcının keyfine... Labne soslu kabaklı rulo, böyle çıktı meydana.

Hazırlaması bir saat kadar süren bu yemek 12 kişi için yeterli ölçüde.





















4 kabak
3 patates
1 bardak süt
3 yumurta
1 avuç kıyılmış ceviz
taze kaşar, karabiber, tuz
100 gram labne peynir
birer kaşık kuru fesleğen ve sarmısak tozu

Kabak ve ceviz, kabak suyunu salıp çekene kadar birlikte kavrulur. Patatesler haşlanarak sütle püre haline getirilir. Kavrulan cevizli kabak ve patates püresi üç yumurta ile iyice harmanlanır. Tezgaha bir yufka açılır. Hazırlanmış olan harç yufkanın üstüne yedirilir. İkinci yufka bunun üzerine yerleştirilerek rulo yapılır. Buzdolabında 30-35 dakika beklettikten sonra, 1,5 santimlik dilimler halinde kesilir. Tepsiye yatay olarak yerleştirilen dilimlerin üzerine rendelenmiş kaşar peynir gezdirilerek 175 dereceye ayarlanmış soğuk fırına koyarak pişirilir. Yaklaşık 30 dakika içinde, peynirler eridiğinde dilimler pişmiş demektir.

Labne, fesleğen ve sarmısak tozları iyice karıştırılıp rulolarının yanında sos olarak ikram edilir.

Her hakkı Bloglararası "Kabak Tadi" Projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

OK

Aysem Oztas

No comments: