Monday, January 29, 2007

Silkonta



Tatlı su kabağından yapılan silkonta anneannemin meşhur yemeklerindendir.

(Güzin'ciğim değişik bir yemek olması çok güzel. Biraz süslü anlatsana lütfen, hangi yörenin yemeğidir, su kabağının tarifi, yanında ne yenir vs...)

yarım kilo tatlı su kabağı
4-5 adet soğan
4-5 diş sarımsak
10 adet kadar kurutulmuş biber
1 kaşık salça
3 kaşık kadar sıvı yağ
tuz, karabiber, pul biber
1 adet limon

Kabuk ve çekirdeklerinden temizlenen su kabağı kuşbaşı, soğanlar halka halka doğranır. Tencereye önce kabaklar dizilir. Üstlüne soğan halkaları, biberler, sulandırılmış salça ve sıvıyağ eklenerek pişirilir. Dövülmüş sarmısak limon suyu ile karıştırırlır. Servis yaparken bu sostan eklenir.

Bu yemek acı olursa çok güzel oluyor, biberlerinizi seçerken aklınızda olsun.

Her hakkı Bloglararası "Kabak Tadi" Projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

OK

Guzin Gok

No comments: