yarım kilo balkabağı
1,2 bardak toz şeker
1 kase ceviz
Hamuru için;
2 yumurta (İçine bir yumurta ve bir tanesinin sadece beyazı, sarısı üzerine)
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
200 gram tereyağı
alabildiği kadar un
Dilimlenmiş balkabaklarını toz şekerle ve su ilave etmeden kısık ateşte pişirin. Kabakların yumuşayarak pişme süresi yaklaşık 45-50 dakikayı buluyor.
Pişen kabakları çatalla ezerek püre haline getirin. İnce çekilmiş ceviz içini püreye katıp iyice harmanlayın.
Tart hamurunu, tüm malzemeleri bir araya getirerek kulak memesi kıvamında yoğurun. Yumruk kadar bir parça ayırıp, kalanı merdane ile tart kalıbı büyüklüğünde açın. Açtığınız hamuru iyice yağladığınız kalıba yerleştirin, kenarlarını yükseltin. Hamurun üzerine hazırladığınız balkabağı püresini eşit miktarda yayın.
Bir kenara ayırdığınız yumruk büyüklüğündeki hamuru un serptiğiniz tezgah üzerinde iki santim kalınlığında açın ve ince şeritler keserek turtanın üzerine kafes şeklinde dizin. Ayırdığınız yumurta sarısını bir fırça yardımı ile kafeslerin üzerine sürün.
Tartınızı, önceden 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
OK
Muge KarahanButun haklari bloglarararsi Kabak projesine aittir. Bu yazimla ilgili herhangi bir maddi talebim olmayacaktir.
No comments:
Post a Comment