Lezzetli, hafif ve kolay yapılan bir yemek.
2 kabak
2 kabak
1,5 bardak süt
50 gram tereyağ
2 kaşık un
100 gram kaşar peynir
50 gram tereyağ
2 kaşık un
100 gram kaşar peynir
Kabaklar soyulur. Tuzlu suda on dakika haşlanır. Un yağ ile kavrulur. Süt yavaş yavaş karışıma eklenir. Kıvamlı bir beşamel sos elde edene kadar karıştırılarak pişirilir. İçine rendelenen kaşar peynirin yarısı koyulur.
Tepsiye dizilen kabakların üzeri beşamel sos ile kapatılarak önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir. Üzerine kaşar peynirler serpilip tekrar fırına verilir.
Peynirler kızarınca servis yapılabilir.
Devletşah
OK
Her hakkı bloglararası "Kabak Tadı" projesine aittir. Bu yazı için hiçbir maddi talebim olmayacaktır.
No comments:
Post a Comment