Friday, March 16, 2007

Havuçlu-Kabaklı Börek

Sebzeli börek sevenler için lezzetli bir tarif.

Malzemeler:

250 gram beyaz peynir
3 yufka
5 orta boy kabak
3 orta boy havuç
3 yumurta
5 kaşık yoğurt
1,5 bardak süt
1 fincan sıvıyağ
karabiber, tuz
kırmızıbiber
çörekotu

Havuç ve kabaklar rendelenir. Kabakların suyu bastırılarak sıkılır. (Bu suyu atmayıp birazdan hazırlayacağımız sütlü harcın içine katarsak vitaminleri kaybetmemiş oluruz.) Beyaz peynir ezilip rendelenen sebzelere karıştırılır. Bir kaşık yoğurt ve baharatlar da karıştırılarak eklenir.

Süt, dört kaşık yoğurt, yumurtalar ve sıvıyağ iyice çırpılır. Birinci yufka yağlanmış tepsiye yayılıp sütlü harç ile ıslatılır. Üzerine ikinci yufkanın yarısı serilip yine ıslatılır. Yufkaların üzerine bolca sebzeli harç koyulur. Diğer yufkalar da yarım yarım serilip ıslatılarak harçlanır. Son yufkanın yarısı en alta serilen yufkanın sarkan kenarları ile böreğin üzeri kapatılıp bir saat buzdolabında veya serin yerde bekletilir.

250 dereceye ısıtılmış fırına vermeden önce kesilip üzerine çörekotu serpilir. Üstü kızarana kadar pişirilir

Devletşah

OK

Her hakkı bloglararası "Kabak Tadı" projesine aittir. Bu yazıyla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

Devletşah

No comments: