1 kilo kabak
ince kıyılmış dereotu
arzu ettiğiniz kadar iri çekilmiş ceviz
1,5 kase süzme yoğurt
tuz
kabakları sotelemek için 1-2 kaşık sıvıyağ
1 silme çay kaşığı pudra şekeri
3-4 diş sarmısak
servis için 3 adet portakal ve dereotu
Rendelenmiş kabakların sıvıyağda, kısık ateş üzerinde suyunu salıp çekmesi gerekiyor. Soğuduktan sonra kalan suyunu da iyice süzün. Kabaklara ceviz ve dereotunu karıştırın. Tuz, dövülmüş sarmısak ve şeker ilave edilmiş süzme yoğurt ile tüm malzemeyi birbirine yedirin.
Portakalları halka halka kabukları ile dilimleyin. Her halkanın üzerine yoğurtlu kabak karışımından koyarak dereotu ile süsleyin.
OK
Her hakki bloglararasi Kabak projesine aittir. Bu yazi ile ilgili olarak bir maddi talebim olmayacaktir.
No comments:
Post a Comment