4-5 yeşil kabak
1 adet orta boy soğan
4 diş sarmısak
2 kaşık sıvıyağ
5 bardak su
1 paket krema
tuz
Kabakları temizleyip, ince halkalar halinde doğrayarak hazırlayın. Soğanları yemeklik, sarmısakları da iri iri doğradıktan sonra sıvıyağda hafif soteleyin. Renkleri değişince kabakları ilave edip suyu katın. Kabaklar yumuşayıncaya kadar orta ateşte kaynatın.
Kabaklar yumuşadıktan sonra el çırpıcınızla veya mutfak robotuyla çorbanın pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın. Daha sonra kremayı ve tuzu ekleyerek bir taşım kaynatın. Dereotu ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
OK
Muge Karahan
Her turlu hakki bloglararasi Kabak projesine aittir. Bu yaziyla ilgili herhangi bir maddi talebim olmayacaktir.
No comments:
Post a Comment