Saturday, March 24, 2007

Cevizli kabak salatası

2 orta boy sakız kabağı
1 orta boy havuç
1 çorba kaşığı un
1 demet dereotu
1 avuç ceviz içi
1 bardak yoğurt
2-3 diş sarmısak
kırmızı biber, tuz
illa ki sızma

Kabakları ve havucu rendenin iri tarafı ile rendeleyip teflon tavaya sızma ile birlikte yerleştiriyoruz. Onlar bir yanda cızzz bızzz sularını salıp çekerken, biz şef bıçağı ile kesme tahtasında sarmısakları eziyoruz. Onları yoğurda karıştırıp hemen dereotunu kıymaya başlıyoruz.

Bu sırada suyunu çekme işini bitiren kabak ve havuç karışımına 1 kaşık un karıştırıp altını kısıyoruz. Bıçakla irice kıydığımız cevizleri de tavaya atarak tavanın altını kapatıyor ve ılınmaya bırakıyoruz.

Bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra bir kayık tabağa alıyoruz. Hepsi hepsi 15 dakikada hazır oluyor.

Yanında sıcak çıtır ekmek... Buzzzzz gibi rakı....

Her hakkı bloglararası "Kabak Tadı" projesine aittir. Bu yazıyla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

OK

Çiğdem Sönmez

No comments: