Friday, March 16, 2007

Kabaklı Kiş


Tart sevenler için kabaklı bir seçenek.
150 gram tereyağ
2 yumurta
2 bardak un
1 çay kaşığı tuz
1 kaşık şeker

İçi için;
3 kabak
3 domates
2 yumurta
yarım demet dereotu
100 gram beyaz peynir
1 bardak krema
fesleğen
tuz, karabiber

Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağ ile diğer malzemeler karıştırılarak hamur yoğurulur. Hamurun çok yumuşak olması halinde bir kaç kaşık daha un ilave edilir. Yarım saat kadar buzdolabında dinlendirilir.
Kabukları kazınan kabaklar halka halka doğranıp biraz haşlanır veya daha da lezzetli olması için buharda pişirilir. Domatesler rendelenir. Krema, yumurta, baharatlar ve domates rendesi iyice karıştırılır. Karışımın içine ezilmiş beyaz peynir, dereotu, fesleğen, tuz ve biber eklenir.
Hamur kalıba parmak uçları ile kenarları 2-3 cm yükselecek şekilde yayılır. Çatalla bir kaç yerinden delinerek önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.
Pişen hamura önce kabak dilimleri dizilir, üzerine peynirli karışım dökülür.
175 derece fırında 40 dakika daha pişer.
OK

Devletşah
Her hakkı bloglararası "Kabak Tadı" projesine aittir. Yazıyla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

No comments: