Friday, March 16, 2007

Yoğurtlu Kabak Salatası


Tarifin sahibi sevgili arkadaşım Şennur Özgül Kuru. "Sana bir şey tarifi gönderiyorum," demiş, kabaklı tariflerimize eklenmek üzere. Gönderdiği tariften hiçbir şey değiştirmedim!

6 orta boy kabak
5 kaşık zeytinyağ
10-15 kaşık yoğurt
4 diş sarmısak
tuz, karabiber
pul biber
Kabakları yıkayıp soyduktan sonra isteğinize göre küçük küpler halinde doğrayın veya rendeleyin. Büyükçe bir teflon tava ya da tencereye zeytinyağı ve hazırladığınız kabakları koyun, pişirmeye başlayın. Kabaklar suyunu bırakıp çekene kadar pişirin ve ocaktan almadan önce 2 çay kaşığı tuz ile birer çay kaşığı pul biber ve karabiberi ilave edin. Üç dört dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Bu arada sarmısakları ezin ve yoğurtla karıştırın. Soğumuş kabakları sarmısaklı yoğurdun üzerine yayıp buzdolabına kaldırın.
Soğuk servis yapın.
OK
Devletşah
Her hakkı bloglararası "Kabak Tadı" projesine aittir. Yazıyla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

No comments: