Friday, March 16, 2007

Kabak Tatlısı


Bana her yediğimde yılbaşını hatırlatan tatlı, en basit haliyle kabak tatlısı. Gereken malzemeler sadece 300 gram kabak ve 2 bardak şeker.

Kabaklar dilimlenip tencereye dizilir. Şeker üzerine serpilir. Suyunu salması için bir gece bekletilir. 30 dakika kadar ağır ateşte ağzı kapalı olarak, 20 dakika da 150 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir. İlk pişimde suyunu iyice çekerse fırınlanmasa da olur.

Soğuduktan sonra kaymakla servis edilir. Ceviz veya fındık süslemeleri de kabak tatlısının vazgeçilmezleridir.

OK

Devletşah

Her hakkı bloglararası "Kabak Tadı" projesine aittir. Bu yazıdan hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

No comments: