Saturday, March 31, 2007

Cevizli Kabak Salatası

Image Hosted by ImageShack.us

1 kilo kabak

ince kıyılmış dereotu

arzu ettiğiniz kadar iri çekilmiş ceviz

1,5 kase süzme yoğurt

tuz

kabakları sotelemek için 1-2 kaşık sıvıyağ

1 silme çay kaşığı pudra şekeri

3-4 diş sarmısak

servis için 3 adet portakal ve dereotu

Rendelenmiş kabakların sıvıyağda, kısık ateş üzerinde suyunu salıp çekmesi gerekiyor. Soğuduktan sonra kalan suyunu da iyice süzün. Kabaklara ceviz ve dereotunu karıştırın. Tuz, dövülmüş sarmısak ve şeker ilave edilmiş süzme yoğurt ile tüm malzemeyi birbirine yedirin.

Portakalları halka halka kabukları ile dilimleyin. Her halkanın üzerine yoğurtlu kabak karışımından koyarak dereotu ile süsleyin.

OK

Muge Karahan

Her hakki bloglararasi Kabak projesine aittir. Bu yazi ile ilgili olarak bir maddi talebim olmayacaktir.

No comments: