Saturday, March 24, 2007

Kabak kalya

Bu yemeği zeytinyağlı sevenler, diyet yapanlar, bağırsaklarının iyi çalışmasını isteyenler çok seviyor...

1 kilo kabak
2 orta boy soğan
yarım kahve fincanı pirinç
1 demet kıyılmış dereotu
1 çay kaşığı şeker
sızma zeytinyağ

Soğanı zeytinyağında sarartıncaya kadar kavurup yarım demet dereotu ve şekeri ilave edin. Kabakları halka olarak kesip soğanlara katın. Damak zevkinize göre tuz, 1 fincan su ve yarım fincan pirinci ilave edin. Yemeği karıştırmadan ve çok kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp, soğuyunca kalan yarım demet dereotunu üzerine serpin.

Her hakkı bloglararası Kabak Tadı projesine aittir. Bu yazı ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

OK

Esin Ertas

No comments: