Friday, March 16, 2007

Kabak Mücver


Kabağın en sevdiğim hali.


Malzemeler


  • 4 adet sakız kabağı

  • 4 dal taze soğan

  • 1/2 demet dereotu

  • 2 adet yumurta

  • 100 gr. krem peynir

  • 1 su bardağı un

  • 1/4 su bardağı zeytinyağı

  • Tuz

  • Karabiber


Hazırlanışı

Kabaklar rendelenip suyu iyice sıkılır.
Taze soğanlar yeşil saplarıyla beraber doğranır.
Yumurta, yağ, un ve krem peynir iyice çırpılır.
Kabak, soğan ve kıyılmış dereotu karışıma eklenir.
Kare veya dikdörtgen bir tepsi yağlanıp karışım içine dökülür.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirilir.
Dilimlenerek sıcak ya da soğuk olarak yoğurtla beraber servis edilir.


Notlar :


  • Krem peynir yerine labne ya da beyaz peynir kullanabilirsiniz.

  • Şeritler halinde kesip salatalarınızın üzerine koyabilirsiniz. Diyet yapanlar için nefis bir öğün olur.

  • Kaşık yardımıyla yağlı bir tavaya dökülerek klasik mücver gibi pişirilebilir. O zaman çok yağlı ama lezzeti de bir başka güzel oluyor.

Devletşah

No comments: